Om GATE

GATE er navnet på et innovationsprojekt, som bor hos Erhverv Aarhus i Aarhus C. Og nu tænker du sikkert, ”hvad vil I gerne innovere?”...

Vi vil gerne få skovlen under dimittendledigheden. Én gang for alle.

Det må ikke være så svært for så mange nyuddannede at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Alt for mange dimittender tripper for at komme ud og bringe sine kompetencer i spil. Den lange vej hen til det første job er samtidig en dyr affære for kommunen og staten.

Derfor skal den nød knækkes – og med GATE vil vi finde ud af, hvordan man gør det mest effektivt.

Vi henvender os til både dimittender og erhvervslivet, og vi vil bidrage med arrangementer, inspiration, viden og eksperimenter. I sidste ende er det overordnede formål at bidrage med konkrete løsninger, som kan bringe dimittendledigheden ned. GATE-projektet løber til medio 2022, hvor Erhverv Aarhus kommer med en række samlede anbefalinger.

om-gate-image.jpg

Om navnet GATE

Vi kunne godt skrive en roman om, hvorfor vi har døbt innovationsprojektet GATE. Men vi skal nok prøve at gøre det kort.

For det første, så er vores mål at forbinde studerende/dimittender med erhvervslivet. Altså:

Graduate @ Employer

Og når vi trækker det sammen, så får vi GATE.

For det andet, så passer det jo som fod i hose til projektet, da GATE også betyder transit, og er dét sted, du venter, inden du skal ud på en rejse. I overført betydning venter du som dimittend også på dit næste eventyr og på at blive forbundet med erhvervslivet.

For det tredje, så er GATE også synonym for en brobygning eller en portal, hvor mennesker mødes.

Er det ikke genialt tænkt? 😉

om-gate-logo.jpg